Over mij

Mijn verhaal
Tot 2010 zorgde ik altijd voor heel veel mensen om mij heen. Voelde me verantwoordelijk voor de ander. Hield rekening met hun gevoelens en wilde gezelligheid creeren voor de ander. Wat me toen eigenlijk heel goed af ging. Ik was een luisterend oor, gaf adviezen. Alleen over mij eigen behoeften, gevoelens sprak ik niet. Als er opmerkingen werden gemaakt die mij pijn deden slikte ik ze in. En dat stapelde zich op. Emotioneel en ook in mijn hoofd. Gedachten werden groter en dramatischer. Angst om iets te zeggen, bang voor de reactie van de ander. En om de vrede te bewaren. De gedachten naar mezelf werden steeds onvriendelijker. Voelde me steeds eenzamer en loste dit op door actief bezig te zijn. Vroeg niet om hulp, dacht het zelf wel te kunnen. En uiteindelijk kwamen er lichamelijke klachten, darmklachten, moeheid, eenzaamheid, lusteloosheid. Het keerpunt kwam omdat ik door mijn darmklachten uiteindelijk in het ziekenhuis belandde.  Eenmaal thuis, na de opname, dacht ik m’n leventje weer vlot op te pakken. Maar dat viel tegen. Het duurde langer dan ik wilde en naast lichamelijke klachten kreeg ik mentale problemen. Ik vertrouwde mijn lichaam niet meer en ook mijn innerlijk niet. Ik werd steeds lustelozer en onzekerder. Ook mijn sociale leven stond op een laag pitje. Ik keurde mezelf regelmatig af, ook al had ik lieve mensen om me heen die wel positief over mij waren. Dit was ook de ommekeer in mijn leven dat ik iets moest veranderen en dat ik beter voor mezelf moest gaan zorgen. Uiteindelijk stapte ik over de drempel – die ik daarvoor wel voelde – en zocht ik professionele hulp.  Het ging langzaam aan beter met me. En er kwamen vragen:  Wat wil ik in het leven? Wie ben ik? Wat is mijn doel in het leven? Waar word ik gelukkig van?

Om antwoorden te vinden op deze vragen ben ik cursussen en trainingen gaan volgen. En de opleiding voor lifecoach. En ik kwam steeds dichter bij mijzelf, en bij mijn doel en wat ik zelf graag wil in mijn leven. 

Hoe het nu is? Ik geef nu veel beter aan wat me dwars zit. En ik spreek me uit als ik iets niet leuk vind. Ik luister beter naar mezelf. Waar ik behoefte aan heb en wat ik nodig heb. Wil ik iets voor mezelf doen, doe ik het en kies dan ook echt voor mezelf. Natuurlijk zijn er ook mindere momenten maar over het algemeen weet ik mezelf sneller en beter te herpakken. Hou nu anders rekening met de ander, ga eerst kijken wat ik zelf wil. Vraag en zoek nu beter hulp, weet dat ik het niet alleen hoeft te doen. Ik ben niet alleen meer het luisterend oor maar laat mezelf nu ook horen.

Achteraf gezien ben ik dankbaar voor alles wat op mijn pad is gekomen. Ook mijn ziek zijn. Het heeft ervoor gezorgd dat ik ben wie ik nu ben.  Ik maak mijn eigen keuzes. En ik kies de riching die ik zelf op wil gaan. En ben dankbaar voor waar mijn opleidingen, cursussen me nu hebben gebracht. Mijn eigen lifecoachpraktijk “leven in balans” hiermee wil ik graag andere begeleiden en inspireren op hun levenspad.

Wat moet je nog meer weten over mij?

Ik ben oprecht geinteresseerd in de ander en zijn levensverhaal.. Ik ben opmerkzaam, direct en reflecterend naar mezelf en de ander. Ik ben doortastend en tegelijkertijd respectvol in de omgang met mijn medemens. Ik vind het fijn om de ander te inspireren en ook om zelf geinspireerd te worden. Ben leergierig, hou er van om mezelf te blijven ontwikkelen. 

Mijn Visie:

Geluk is een keuze. Ik vind dat je de mogelijkheid hebt om elk moment een keuze te maken om je leven een andere draai te geven. En te kiezen voor je eigen geluk als je je niet prettig voelt in de  situatie waar je nu in zit. En om dat te creeren in je leven wat jij zelf wilt. Je bent je eigen regisseur en jij hebt de regie in handen. Doe er wat mee.

  • Contact

   ‘s Gravenbroekseweg 61
   2811 GB Reeuwijk

   0651 26 03 68

   Email mij

  • Stuur een bericht